Novosti

natjecaj

Natječaj za radno mjesto odgojitelj/ica

Temeljem Odluke Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Pčelica Vrgorac sa 35. sjednice održane dana 12.10.2017.godine, a u skladu sa člankom 56. i 82. Statuta Dječjeg vrtića Pčelica Vrgorac i člankom 26. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN 10/97.,107/07.i 94/13) Dječji vrtić Pčelica Vrgorac objavljuje natječaj za zasnivanje radnog odnosa za radno mjesto odgojitelj/ica na određeno puno radno vrijeme od 40 sati tjedno (do prestanka mandata ravnateljice) – 1 izvršitelj.

natjecaj

Natječaj za radno mjesto odgojitelj/ica

Temeljem Odluke Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Pčelica Vrgorac sa 35. sjednice održane dana 12.10.2017.godine, a u skladu sa člankom 56. i 82. Statuta Dječjeg vrtića Pčelica Vrgorac i člankom 26. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN 10/97.,107/07.i 94/13) Dječji vrtić Pčelica Vrgorac objavljuje natječaj za zasnivanje radnog odnosa za radno mjesto odgojitelj/ica na određeno puno radno vrijeme od 40 sati tjedno (povećan opseg posla do 31.08.2018.godine)

d_tjedan

Dječji tjedan

Svake godine u prvom punom tjednu listopada u Hrvatskoj se obilježava Dječji tjedan. Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak 2. listopada., kada se obilježava Međunarodni dan djeteta, i završava u nedjelju 8. listopada 2017.
Dječji tjedan je vrijeme naglašavanja važnosti promicanja prava djece koja su garantirana Konvencijom UN-a o pravima djeteta, kao i pravo vrijeme da se podsjeti na odgovornost odraslih za poštivanje dječjih prava i odgovaranje na potrebe djece. Djeca trebaju ostvarivati svoja prava uvijek i svugdje pa ih treba poštivati, promicati i unaprjeđivati cijelu godinu, a Dječji tjedan je prilika da se svatko podsjeti što je napravio, kao i što još može napraviti za djecu i njihova prava.

Posjetili smo i rodnu kulu Tina Ujevića, u kojoj je otvorena izložba dječjih radova mladih polaznika Likovne udruge ARS pod mentorstvom i vođenjem umjetnice Elene Klaričić

DV Pčelica posjetio je gradonačelnika.
Djeca su u ugodnom razgovoru iznijeli svoje želje, potrebe i probleme.
Većina dječjih želja je vezana uz igru i sretni smo da je tako, ali to ne znači da su njihove želje manje ozbiljne.
Gradonačelnik nas je pomno saslušao i obećao pokušati napraviti što više.
Bilo nam je lijepo pa smo se rastali s: „Vidimo se uskoro!“

radna_akcija

Radna akcija djelatnika i roditelja!

U subotu, 30.rujna 2017.godine, roditelji i djelatnici vrtića proveli su akciju uređenja našeg vrtića. Zajedno smo bojali, brusili, sadili ljekovita bilja, a ujedno se i ugodno družili. Zahvaljujemo svim roditeljim i djelatnicima koji su dali doprinos i podržali ovu akciju!